Kuva: Roni Rekomaa.

Olen 42-vuotias sosiaali- ja terveysministerin erityisavustaja, sosiaalityöntekijä ja väitöskirjatutkija. Asun Pasilassa keskellä kaupunkiluonnon, junien, ratikoiden ja korkeiden kerrostalojen sopuisaa yhteiseloa. Lähdin politiikkaan ollessani töissä aikuissosiaalityössä Itä-Helsingissä, koska näin työssäni asioita, joihin en pystynyt vaikuttamaan, ja joiden ratkaisemiseen tiesin tarvittavan poliittisia päätöksiä. Nyt olen kaupunginvaltuutettu ja kasvatus- ja koulutuslautakunnan jäsen.

Olen tehnyt valtuustossa aloitteita esimerkiksi naisvaltaisten pienipalkkaisten alojen palkkakuopan korjaamisesta (joka johti myös ensimmäisten toimenpiteiden aloittamiseen), lentomatkustamisen päästöjen ja valosaasteen vähentämisestä, osapäivähoidon henkilöstömitoituksesta, lastensuojelun jälkihuollon tukiasunnoista, suojateiden turvallisuudesta, sosiaalityöntekijöiden työhyvinvoinnista, katutaiteen edistämisestä ja hävikkiruoan hyödyntämisestä. Lautakunnassa olen puolustanut erityisopetusta, pieniä ryhmäkokoja, turvallisia ja terveellisiä tiloja, yli 1-vuotiaiden lasten kotihoidon tuen Helsinki-lisää sekä kaikkien lasten tasa-arvoista varhaiskasvatusoikeutta.

Teen sosiaalityön väitöskirjaa Helsingin yliopistoon taidelähtöisestä sosiaalityöstä osallisuuden edistäjänä. Olen työskennellyt sosiaalityöntekijänä aikuisten parissa Itä-Helsingissä ja johtavana sosiaalityöntekijänä Espoossa. Koulutukseltani olen valtiotieteiden maisteri pääaineenani sosiaalityö. Aiemmalta koulutukseltani olen sosionomi (AMK). Olen työskennellyt myös sosiaaliohjaajana aikuisten, nuorten ja ikääntyneiden kanssa.

Olen feministi: ihmisoikeudet, ympäristö ja eläinten oikeudet ovat minulle tärkeitä. Vuodesta 2006 alkaen tehnyt vapaa-ajan matkani ilman lentämistä ja nautin pitkistä junamatkoista. Vapaa-ajallani olen osallistunut erilaiseen järjestötoimintaan. Rakkaimmat harrastukseni ovat laulaminen, kirjoittaminen ja kickbikellä kulkeminen.

Päivitän kuulumisiani InstagramissaFacebook-sivullani ja Twitterissä.
Mediakuvat: Kuva1 , Kuva2

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s