Katutila Helsingissä koulujen käyttöön

Helsingin peruskouluissa on juuri nyt ennätyksellisen paljon lapsia, ja myös lähipäiväkotipaikan saamisessa on monella Helsingin alueella haasteita. Lasten määrän kasvaessa koulujen ympäristössä lisääntyvä liikenne huonontaa koululaisten liikenneturvallisuutta. 

Tilannetta hankaloittaa se, että Helsingin alueilla on puutetta soveltuvista kasvatuksen ja koulutuksen tiloista tai remonttitilanteissa niille soveltuvista väistötiloista. Yksi ongelma soveltuvien tilojen löytymisen kannalta ovat soveltuvat piha-alueet. 

Tällä viikolla heräsi myös julkinen keskustelu siitä, tarvitaanko tulevaisuudessa kadunvarsiparkkipaikkoja joka puolella kaupunkia yhtä paljon kuin nyt, erityisesti jos alueelle on rakennettu isoja pysäköintihalleja. On aika pohtia sitä, löytyisikö katutilalle parempaakin käyttöä kuin pysäköintipaikkana toimiminen. 

Kööpenhaminassa koulujen pihojen ahtautta ja lähialueen liikenneturvallisuutta on lähdetty ratkaisemaan ottamalla katutilaa koulujen pihakäyttöön ja sulkemalla autokaistoja. Lopputuloksena koulujen alueen liikenneturvallisuus on parantunut ja koulut ovat saaneet lisää leikkitilaa. 

Kaupunkitilan tiivistyessä Helsingin tulisi selvittää Kööpenhaminan mallin soveltuvuutta Helsinkiin ja sitä, voisiko katutilaa ottaa Helsingissä kasvatuksen ja koulutuksen toimialan pihakäyttöön. Tein eilen asiasta aloitteen kaupunginvaltuustossa. 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s