Vaalikentillä

Viime kuukausien ajan olen tehnyt eduskuntavaalikampanjaa. Olen jakanut lukemattomia esitteitä, vastannut hyviin ja kiperiin kysymyksiin vaaliteltoilla, osallistunut paneelikeskusteluihin, vaalitapahtumiin ja olohuonetenttiin, jakanut hernesoppaa, järjestänyt vaalibileet ja vaikka mitä muuta. Tässä kuvia ja tunnelmia matkan varrelta.

Annoin helmikuun lopussa Mia Haglundin kanssa koulutuslupauksen Kaivopihalla: maksuton koulutus, opintotuki ja opiskelijoiden terveyspalvelut on turvattava.

Osallistuin 5.3.2015 Talentia Helsinki ry:n Sosiaaliklubiin, jossa puheenaiheena olivat erityisesti sosiaalialaa kohtaavat muutokset. Korostin keskustelussa sosiaalityön merkitystä ja kerroin omasta tutkimuksestani sosiaali- ja terveyspalveluiden yhdistymisestä. Sosiaalinen jää uudistuksissa helposti terveyspalveluiden jalkoihin ja tähän on jatkossa lainsäädäntötyössä puututtava.

Kävin maaliskuun alussa myös haastateltavana Ylen Vaaligalleriassa. Haastattelussa puhuin muun muassa sosiaali- ja terveyspalveluista, palvelun käyttäjien osallisuudesta, IT-hankintojen järkevöittämisestä, eriarvoisuudesta, tasa-arvosta ja nuoriin ja lapsiin panostamisesta. Nostin nuoret ja lapset esiin myös Helsingin Sanomien vaalivideossa, jossa kerroin 1990-luvun laman aikana tehtyjen leikkauksien vaikutuksista lapsiin.

Osallistuin 7.3.2015 FemActin naistenpäivän aaton feministiseen talviriehaan ja pidin puheen aiheesta, miksi juuri nyt on hyvä ja huono aika olla feministi. Puheen voi katsoa MTV3:n taltioinnista Katsomosta, puheenvuoroni on vähän ennen puoliväliä.


Minä ja Hanna Mithiku Merja Kyllösen tentattavana Kantakaupungin Vasemmiston keskustelutilaisuudessa We Got Beefissä 19.3.2015.


Järjestin vaalibileet samana iltana ja samassa tilassa. Ohjelmassa oli politiikan lisäksi loistavia artisteja: Iida Umpikuja, Klasu, Muun Muassa Juha Pekka Tapani Heikkinen, Juuke 77 ja Riikka Kaukisen lavarunoutta. Pääsin itsekin laulamaan yhden oman kappaleeni.

 
Vasemmiston vaaliteltalla Herttoniemessä 21.3.2015 Anna Vuorjoen kanssa. 


Osallistuin Sophia Lepän kanssa 24.3.2015 JHL:n keskustelutilaisuuteen sote-uudistuksesta ja henkilöstön työehdoista. Tilaisuudessa pohdimme sosiaalipalveluiden sivuuttamista, uudistuksen tilannetta vaalien jälkeen ja sitä, että monet puolueet voivat haluta avata palvelut yksityistämiselle.

 
Kirsi Pihlajan ja Sami ”Frank” Muttilaisen kanssa Vuosaaren Mosaiikkitorilla 28.3.2015. 

 
Jakamassa luomukasvishernekeittoa puolueiden naisjärjestöjen Siskoilta soppaa -tilaisuudessa. Pääsin myös mikrofonin varteen puhumaan tasa-arvosta.

Keskustelemassa nuorista ja taloudesta Mun talous -verkoston vaalitreffeillä 9.4.2015.


Vesa Korkkulan ja Mia Haglundin kanssa Itäkeskuksen Tallinnanaukiolla 11.4.2015.

 
Aurinkoista tunnelmaa, musiikkia ja ihmisiä Piritorin kevät -tapahtumassa Vaasanaukiolla 11.4.2015. 

Ensi viikolla on vaalien loppukiri ja olen tavattavissa monessa eri paikassa, muun muassa tiistaina 14.4.2015 klo 11-13 Vasemmiston vaalimökillä Lasipalatsilla naisehdokkaiden päivänä. Järjestämme myös yliopistolla toimintapäivän torstaina 16.4.2015 klo 11-14 ja jaamme yliopistolaisten ehdokkaiden kanssa yliopistopoliittista ohjelmaamme. Tarkemmat tiedot löytyvät Tapahtumia-sivulta.

Tahti on hengästyttävä, mutta tunnelma Vasemmiston porukassa hyvä ja positiivinen. On innostavaa tavata ihmisiä ja kuulla heidän ajatuksiaan. Joka kerta, kun joku sanoo äänestävänsä minua, olen yhtä otettu. Tavataan vaalikentillä!

Päivitän kuulumisiani myös Twitterissä ja Facebookissa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s